dinsdag 7 februari 2012

Aanbestedingsacademie: EMVI-training 15 maart 2012

EMVI-training

Rijkswaterstaat Limburg en de Regieraad Bouw Limburg hebben het initiatief genomen om voor u een training te organiseren over aanbesteden op EMVI aspecten. EMVI staat voor ‘Economisch meest voordelige inschrijving’.

U bent van harte welkom op donderdag 15 maart om 9.00 uur (vanaf 8.30 uur ontvangts) in Theaterhotel De Orangerie te Roermond. De training is toegankelijk voor corporaties, overheden en semi-overheid (alle opdrachtgevers in de bouw en infra). Verwacht einde van de training is 15.30 uur.

Rijkswaterstaat heeft lang geleden besloten opdrachten zoveel mogelijk op basis van EMVI te gunnen. Daarbij wordt niet alleen naar de prijs gekeken, maar eveneens veel waarde gehecht aan (kwalitatieve) criteria, zoals publieksgerichtheid, duurzaamheid en/of projectbeheersing. De koplopers (opdrachtgevers als Rijkswaterstaat, vooruitstrevende gemeentes en waterschappen) hebben bewezen dat zij meer kwaliteit krijgen als zij aanbiedingen niet alleen op prijs gunnen. Dit geldt zowel voor nieuwbouw, als voor renovatie en onderhoud, voor bouw én infra. Toch is er veel te doen over Aanbesteden op basis van de Economisch Meest Voordelige inschrijving (EMVI). Vooral in relatie tot vragen als ‘wat kan wel en wat kan niet’? Rijkswaterstaat en de Regieraad Limburg willen kennis beschikbaar maken over veilig toepassen van EMVI.

Centraal in de training staan: 
  • Hoe kan kwaliteit een onderscheidende factor zijn in de totale afweging. 
  • Hoe kan de beoordeling van EMVI-criteria worden geobjectiveerd.
  • … uw eigen vraagstukken! We nodigen u uit om (vooraf)uw eigen vraagstukken en uitdagingen in te brengen ten aanzien van aanbesteden en samenwerken.
  • Bezuinigen én aanbesteden op EMVI-aspecten, kan dat wel?
  • Is het waar dat aanbesteden op laagste prijs ook de garantie is op laagste prijs? We dagen u uit! 
  • Het informeren en inspireren over de mogelijkheden, meerwaarde, successen en kansen op het gebied van innovatief samenwerken met de markt.
  • Samen duurzame en financieel solide oplossingen genereren. 
  • Na afloop van de training ontvangt u een (digitale) toolkit met praktische informatie.
Deelname aan deze training kost 35 euro (ter bestrijding van de zaalhuur en lunchkosten).

Neem voor meer informatie contact op met José van der Loop (j.vanderloop@balance-result.nl).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten