vrijdag 9 maart 2012

Informatiebijeenkomst BrigID - 3 april 2012

De Aanbestedingsacademie Limburg heeft het initiatief genomen om een informatiebijeenkomst over BrigID te organiseren op:

dinsdag 3 april
van 14.00 – 16.00 uur (ontvangst 13.30 uur)
in Theaterhotel De Orangerie te Roermond.

De bijeenkomst wordt geleid door Joost Merema, projectleider BrigID.

Steeds meer aanbestedende diensten in Nederland schaffen bij aanbestedingen de klassieke melkbus af, en kiezen voor andere wijze van aanbesteden. Besparing op papier, tijd en dus geld zijn vaak belangrijke redenen om te kiezen voor digitaal aanbesteden. Het werken met een digitale kluis heeft daarnaast ook als voordeel dat aanbestedingen duidelijker en gemakkelijker worden. En dát scheelt dus tijd en geld, maar verlaagt ook de kans op fouten in de stukken. Een aanzienlijke vermindering van de administratieve lastendruk kan dus met een goed systeem worden gerealiseerd.

Daarom heeft de Noordelijke Regieraad Bouw medio 2009 in samenwerking met gemeenten, provincies, ingenieursbureaus en aannemers in het Noorden van Nederland besloten een systeem te ontwikkelen wat juist daarop focust: het verlagen van de administratieve lastendruk, en het verbeteren van het aanbestedingsproces. Dit systeem heet BrigID. Via www.brigid.nl zijn inmiddels 159 aanbestedingen uitgevoerd, met in totaal meer dan 90 miljoen euro aan werken, leveringen en diensten. De investering in energie en geld voor het toepassen van BrigID zijn verwaarloosbaar.

BrigID biedt een aantal interessante mogelijkheden zoals het hergebruiken van selectiedocumenten bij inschrijvingen, het snel en effectief kunnen afhandelen van onderhandse aanbestedingen en het inschrijven in combinaties. Alle aanbestedingsprocedures, van meervoudig onderhands tot concurrentiegerichte dialoog worden ondersteund. BrigID is de afgelopen twee jaar gebleken een goed werkend en doordacht systeem. Het is een systeem dat ontworpen en gebouwd is rond het principe dat digitaal aanbesteden toegankelijk en gemakkelijk in het gebruik moet zijn. Digitaal aanbesteden is de toekomst. Sinds eind 2010 is BrigID toegankelijk voor opdrachtgevers buiten het Noorden. Graag delen wij onze ervaring met digitaal aanbesteden met u. Het is de bedoeling dat BrigID over gaat in TenderNed.

Voor deze bijeenkomst brengen wij u een bedrag van 35 euro(excl. BTW) in rekening ter bestrijding van de organisatiekosten.

Indien u interesse heeft om deze bijeenkomst bij te wonen, dan kunt u zich tot uiterlijk 27 maart aanmelden via d.rijkers@bouwendnederland.nl, o.v.v. BrigID bijeenkomst (Vermeld s.v.p. tevens uw organisatienaam, de contactgegevens van de deelnemer en het factuuradres). U ontvangt een week voorafgaand aan de bijeenkomst een deelnamebevestiging.

Graag zien wij u dinsdag 3 april in Roermond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten