maandag 20 mei 2013

Deltaplan Limburg - werkconferentie


De woningmarkt staat volop in de publieke aandacht. De markt is onzeker en turbulent. Een voorheen stabiele sector bevindt zich nu midden in een ‘perfect storm’. Net als de rest van Nederland gaat de Limburgse woningmarkt gebukt onder een langdurige recessie die gepaard gaat met krimp en vergrijzing. Kan de ambitie om een excellent leef- en woonklimaat mogelijk te maken samen gaan met deze ontwikkelingen? Wij denken van wel. Door een structurele en fundamenteel andere benadering van de woningmarkt. Want wachten op herstel van de conjunctuur is kansloos. Het is tijd voor een Deltaplan Woningmarkt Limburg. Op 23 mei gaan we hierover in Roermond met elkaar in discussie.

Onderstaand vindt u een overzicht van onderliggende informatie t.b.v. de werkconferentie, u kunt klikken op de link om het bestand te lezen:

Krimp

Woningbouw

Industrieel erfgoed

Transitieregeling 



Tijdens de werkconferentie nemen we niets ‘for granted’ en stellen we bestaande werkwijzen, conventies en aannames fundamenteel ter discussie en stellen kritische vragen. Worden koopwoningen een nichemarkt? Is er nog wel een toekomst voor de grote bouwbedrijven? Gaan we naar een woonindustrie waar je een woonabonnement kunt nemen? En als wij het niet doen, wie gaat het dan doen, Google, Honda, TATA of IKEA? Wanneer verdwijnt de energierekening? Industrieel erfgoed, behoud van waarde of slopen?



Geen opmerkingen:

Een reactie posten